Tiskovna konferencija povodom Svjetskog tjedna podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli

0

Svjetski tjedan podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli obilježen je u četvrtak, 16. ožujka 2017. godine, konferencijom za novinare u velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku. Pod pokroviteljstvom i uz suorganizaciju župana Ive Žinića obilježbu je organizirao Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.Konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici proizvođača hrane iz redova obrtništva s područja naše Županije: gospoda Adolf Cvanciger – predsjednik Obrtničke komore Sisak, Enver Morina – pekar i predsjednik ceha proizvodnje i usluga udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, gospođa Nikolina Kukolić – Vinković – vlasnica proizvodnog obrta „Sunce“ i članica skupštine udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, te vlasnici obrtničkih radnji za preradu mesa te pekarskih i slastičarskih proizvoda s područja Županije.

Ovaj Svjetski tjedan upozorava na skrivenu sol u hrani. Vrijeme je da se osvijestimo, promijenimo loše navike u prehrani i usvajanjem novih znanja i pravilnih prehrambenih navika poboljšamo i očuvamo naše zdravlje.
Župan Ivo Žinić pozdravio je ovu obilježbu kao prigodu da stanovništvu uputi poruku koliko je bitna prehrana: „Svaki dan se kao župan susrećem s raznim skupinama u društvu. I sa djecom, s mladima, gdje pokušavamo produbiti svijest o pravilnoj, kvalitetnoj prehrani, kako bi kasnije u životu imali manje problema. Ako budemo zdravi manje će trebati ulagati u zdravstveni sustav, manje u lijekove i imat ćemo zdravije ljude koji će moći više, bolje raditi. To je jedan povezan sustav koji svi dobro znamo.“
Župan je pozdravio i nazočnost proizvođača, koji su mu pokazali svoje viđenje ove problematike, iz prakse.
Isto tako je istaknuo dobru suradnju s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Inoslavom Brkićem: „Gotovo svaki tjedan se sastajemo, razgovaramo, pratimo stanje. Razgovaramo o novim metodama kojima bi još unaprijedili sustav.“
Župan je najavio i vrlo skori izlazak pred javnost s novim stvarima koje razvija kako bismo imali zdravije stanovništvo.

Svjetski dan soli

Komentari su zatvoreni