Patricija Petreković iz Petrinje dobitnica nagrade MINPO-a “Šegrt Hlapić”

0

Na svečanoj Akademiji 1. srpnja 2016. povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore dodijeljena su najviša priznanja “Zlatne ruke” najzaslužnijim obrtnicima i institucijama, promovirani su novi majstori struke te je Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo nagradu “Šegrt Hlapić” najboljoj učenici – Patriciji Petreković, učenici trećeg razreda za zanimanje frizer u Srednjoj školi Viktorovac iz Siska.

Na prijedlog Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, Patricija Petreković prepoznata je kao najbolja naučnica sa zavidnim postignućima. Odlične ocjene u nastavi i praksi te zapaženo sudjelovanje na revijama frizura na školskim priredbama za Božić i Valentinovo, humanitarnoj akciji „Dani Afrike“ te sudjelovanje na projektu „Kajkavske popevke“ pripremali su učenicu za natjecanja na kojima se istaknula, ni manje ni više, kao najbolja. Pod stručnim vodstvom mentorice gđe Željke Markota osvaja prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju čime se izravno plasirala na Državno natjecanje učenika frizera u Imotskom, održano 7. i 8. travnja ove godine gdje je ponovno osvojila prvo mjesto u konkurenciji učenika trećih razreda za najbolje oblikovanu dnevnu i vjenčanu frizuru. Mentorica gđa Željka Markota prepoznala je Patricijin talent, stručno ju usmjeravala te nesebično uložila svoje vrijeme i trud u pripremu učenice za natjecanje.

Kao krovna organizacija županijskih obrtnika, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije iznimno je ponosna što je priznanje koje se dodjeljuje na državnoj razini otišlo učenici Patriciji Petreković u Petrinju, na ponos i čast njoj, njenoj mentorici, obitelji i svim obrtnicima u Županiji.

Visoka škola Nikola Šubić Zrinski dodijelila je Patriciji, trogodišnju stipendiju stručnog studija Ekonomija poduzetništva, u vrijednosti od 77.400,00 kn čime joj je pružena jedinstvena prilika da uz svoja hvalevrijedna strukovna znanja i vještine stekne i kvalitetne poduzetničke kompetencije. Stipendija Visoke škole Nikola Šubić Zrinski dodijeljena je temeljem sporazuma o obrazovnoj, stručnoj, tehničkoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom.

WP_20160701_13_37_01_Pro

Učenica Patricija Petreković u pratnji mentorice gđe Željke Markota i tajnika OK SMŽ g. nenada Joksimovića
Učenica Patricija Petreković u pratnji mentorice gđe Željke Markota, tajnika OK SMŽ g. Nenada Joksimovića te suradnice za obrazovanje gđe Darije Halavanja

Komentari su zatvoreni