Delegacija OK SMŽ u radnom posjetu Područnoj zanatsko-preduzetničkoj komori Prijedor

0

U srijedu 16.05.2019. na poziv Područne zanatsko-preduzetničke komore Prijedor, delegacija OK SMŽ na čelu s predsjednikom Adolfom Cvancigerom, potpredsjednikom Udruženja obrtnika Sisak Ivanom Miličićem, Predsjednikom UO Petrinja, Glina i Topusko Ivanom Solomunom i Tajnikom OK SMŽ Nenadom Joksimovićem nazočila je radnom sastanku u Prijedoru.

Delegaciju su dočekali   Radomir Trubarac – Predsjednik, Podpredsjednici Saša Rokvić, Željko Džajić, Jelka Bundalo, Predsjednik Upravnog odbora Ranko Zgodić, te Sekretar Dragan Knežević.

Domaćine su prvenstveno zanimala iskustva vezana uz sam ustroj komorskog sustava, provođenje zakonskih javnih ovlasti koje naš komorski sustav ima, model strukovnog obrazovanja koji je trenutno u primjeni u Hrvatskoj, suradnja sa tijelima državne uprave i lokalne uprave. Tema je također bila i model financiranja komorskog sustava te utjecaj Komore kao subjekta u kreiranju zakonske legislative vezane za obrtništvo. Naročito je apostrofiran problem koji postoji u obje države a to je odljev mladih, kvalificiranih kadrova u zemlje EU i nedostatak radne snage. Razvoj projekata prekogranične mobilnosti tržišta rada (pitanje usklađivanja količine kvota stručne radne snage s stvarnim potrebama tržišta) te suradnje gospodarskih/privrednih subjekata (obrtnika-trgovačkih društava) naglašeni su kao jedna od mogućnih, uspješnih vidova suradnje dvije Komore.

Komentari su zatvoreni