3. Obrtnički sajam u organizaciji UO Petrinja

0

U organizaciji Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko održan je 3.obrtnički sajam. Tim povodom također u organizaciji ceha frizera i kozmetičara održano je dobrovoljno prikupljanje priloga za djevojčicu Mariju Dorosulić iz Sunje kojoj je potreban skupi operativni zahvat. Predsjednik udruženja koje broji 467 obrtnika, Ivan Solomun podsjetio je kako su sa sajmom i akcijom šišanja krenuli prije dvije godine, a budući su reakcije sudionika i posjetitelja bile jako pozitivne, odlučili su organizirati ih i ove godine:

„Ovo je po treći put da organiziramo prikupljanje dobrovoljnih priloga. Ovog puta sredstva su namijenjena za bolesnu djevojčicu Mariju Dorosulić. Tu si najviše truda daje naš Ceh frizera i kozmetičara koji je najaktivniji i sve organizira, a tu je i obrtnički sajam, štandovi na kojima obrtnici izlažu svoje proizvode i malo upotpune čitavo događanje. Kad smo krenuli, cilj je bio upravo to, da pokažemo proizvode obrtnika, da vidimo tko što radi, ali i da  izmijenimo iskustva, informiramo se i ostvarimo možda i neke nove kontakte“

Usluge šišanja, friziranja i uređenja noktiju Petrinjcima je ovog puta ponudilo 13 frizerskih i kozmetičarskih obrta rekla nam je predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Gordana Petrlić:

„Zadovoljna sam s odazivom s obzirom da imamo ukupno 30-tak članova, 20 aktivnih, a 13 ih je danas ovdje. Kolegice prepoznaju svrhu, pogotovo kad se sredstva prikupljaju za nekoga u potrebi, bolesnu djecu. Danas prikupljamo dobrovoljne priloge za malenu Mariju Dorosulić iz Sunje. Marija ima šest i pol godina i djevojčica je s 80-postotnim tjelesnim invaliditetom i progresivnom infatilnom idiopatskom skoliozom kralježnice. Sa skoliozom se bori od svojih 10 mjeseci starosti kada joj je ona dijagnosticirana i do sada je prošla dvije operacije, a čeka je i treća. Ljudi prepoznaju naše dobre namjere i dođu prvenstveno nešto donirati, neki se niti ne šišaju, ali mnogi ipak izađu s novom frizurom. Dakle, na neki način mi njih darujemo, a u konačnici smo svi zadovoljni“, kazala je Petrlić.

Obrtnički sajam posjetili su potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije Dalibor Kratohvil, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, predsjednik Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije Adolf Cvanciger, potpredsjednica Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije i predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić, načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić te gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

I tako je 3.obrtnički sajam protekao uz akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za operaciju djevojčice u potrebi. Građani su nakon šišanja ili uljepšavanja razgledali i druge štandove postavljene od strane ostalih obrtnika.

U ime ceha frizera sudjelovali su obrtničke radnje Tonka, Relax, 2u1, Royal, Mister, Capriccia, Diva, Briljantin, Beauty centar Natali, Goga, Olimp, Diva-Glina i Petrinjčica. Pokrovitelji sajma bili su Grad Petrinja, Turistička zajednica Grada Petrinje, Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom te Subrina Professional.

 

11 1 2 3 4 5 6 7 9 10

 

 

Komentari su zatvoreni