Tiskovna konferencija povodom održavanja 2. Obrtničkog sajma & Street Food Festivala

0

Udruženje obrtnika Sisak u suradnji s partnerima i uz potporu cijenjenih sponzora 27. travnja 2019. godine po drugi put organizira manifestaciju Obrtnički sajam & Street Food Festival, koja će se održati u srcu našeg grada, na sisačkom Korzu.

Tim je povodom danas održana tiskovna konferencija za medije u dvorani Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, koja je uz Sisačko-moslavačku županiju, Požeško-slavonsku županiju i Obrtničku komoru Požeško-slavonske županije, kao i Hrvatsku obrtničku komoru, partner u organizaciji cjelokupne manifestacije. Kao i prošle godine, kada je manifestacija održana prvi put u sklopu promocije monografije ˝180 godina organiziranog obrtništva u Sisku˝, inicijativu obrtnika i ove godine svojim sponzorstvom podržavaju: INA-Industrija nafte d.d., OTP banka, Euroherc osiguranje d.d., Mlin i pekare d.o.o. Sisak i Obrtnička komora Zagreb.

Predsjednica UO Sisak Ivanka Čačić predstavila je program manifestacije koji obuhvaća obrtnički sajam, kulinarski dio manifestacije i humanitarnu akciju za Udrugu ˝Kas˝, a kao vrhunac događanja u večernjim satima svi posjetitelji moći će uživati u koncertu ˝Opće opasnosti˝. Nadalje, istaknula je kako je ove godine obrtnički sajam podignut na županijsku razinu u smislu da je poziv za izlaganje upućen obrtnicima s područja cijele županije, a kao partnere ugostiti ćemo i obrtnike izlagače iz Požeško-slavonske županije. Očekuje se i velik broj sudionika kulinarskog dijela manifestacije odnosno Street Food festivala, pa će tako svoja autohtona jela u Sisku pripremati i ponuditi na kušanje predstavnici 20-tak udruženja obrtnika iz različitih krajeva Hrvatske. To su primjerice UO Stubica, UO Krapinske toplice, UO Split, UO Kaštele, UO Trogir, UO Buzet, UO Karlovac, UO Vukovar i dr. Za vrijeme održavanja Street Food festivala na pozornici će biti upriličen dnevni program koji uključuje nastupe ženske klape Lađarice, Pop rock škole, Športskog plesnog klupa Top Step, plesnog studija Elina i drugih.

Manifestacija ove godine ima i humanitarni karakter pa će tako Ceh frizera Udruženja obrtnika Sisak pružati uslugu šišanja u zamjenu za proizvoljnu donaciju Udruzi ˝KAS˝ iz Siska. Hvale vrijedan rad Udruge ˝KAS˝ Sisčanima je dobro poznat, a posjetitelji će se s njihovim radom, kao i konjima o kojima skrbe i koje su im ujedno i ˝sredstvo˝ za njihov terapijski rad s osobama s različitim oblicima invaliditeta moći pobliže upoznati i na samoj manifestaciji. Predsjednica Udruge Alenka Berendika ovom je prilikom zahvalila UO Sisak i Cehu frizera na ovoj inicijativi i istaknula da im je organizacija ove humanitarne akcije i podrška sugrađana iznimno važna za njihov rad.

Prisutnim medijima obratio se i predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije koji je istaknuo važnost ove manifestacije u smislu promocije obrtništva, ali i turističkom i kulturnom značaju koji ona ima za naš grad. Istaknuo je kako je u mjesecu svibnju obljetnica ustrojavanja obrtništva u Sisku, pa je manifestacija povezana i s obilježavanjem tog događaja, a nada se i kako će postati tradicionalno održavana manifestacija koja će s godinama pokazivati sve veći uspjeh i postati temelj za promociju obrtništva u našem gradu, ali i županiji. Predsjednik Cvanciger zahvalio se svim sponzorima i istaknuo važnost njihove podrške koju su kao i proteklih, pokazali i ove godine.

Važnost ove manifestacije i dobru suradnju Sisačko-moslavačke županije s Udruženjem obrtnika Sisak istaknuo je ovom prilikom Ivan Celjak, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije. Naglasio je kako Županija prepoznaje potrebe obrtnika i važnost njihova rada te ih stoga uvijek nastoji podržati, što čine i s nizom poticajnih mjera u cilju očuvanja i poticanja obrtništva.

Sa strane sponzora tiskovnoj konferenciji nazočili su direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković i direktor Poslovnog centra Sjeverozapadna Hrvatska OTP banke Dražen Štrok. Damir Butković istaknuo je zadovoljstvo što kompanija INA i ove godine podržava organizaciju ove manifestacije te istaknuo kako će nastaviti podržavati promociju obrtništva, kao i razvoj lokalne zajednice i u budućnosti. Gospodin Štrok je u ime OTP banke pozdravio organizaciju manifestacije koju smatra važnom u komercijalnom, ali i humanitarnom smislu. Istaknuo je kako će OTP banka također nastaviti podržavati rad UO Sisak i organizaciju ovakvih manifestacija.

Udruženje obrtnika Sisak i ovim putem zahvaljuje Društvu obrtnika Sisak, kao suorganizatoru, Cehu ugostitelja i Cehu frizera UO Sisak, kao i svim partnerima i sponzorima, te vas sve pozivamo da dođete 27. travnja 2019 godine na sisački Korzo razgledate ponudu obrtnika na sajmu, počastite nepce s ukusnim delicijama iz svih krajeva Hrvatske, podržite plemeniti rad Udruge ˝Kas˝ kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji, a u večernjim satima imate priliku uživati u koncertu ˝Opće opasnosti˝.

 

 

Komentari su zatvoreni