Otpis zaduženja predujmova poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja i poreza na dobit poreznim obveznicima s područja u kojima je proglašena katastrofa uzrokovana potresom

0
Porezna uprava će bez zahtjeva poreznih obveznika s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije u kojima je proglašena katastrofa uzrokovana potresom (Petrinja, Sisak, Glina, Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Hrvatska Kostajnica, Dvor, Gvozd, Topusko, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Velika Gorica, Zaprešić, Kravarsko, Pisarovina, Pokupsko)  „po službenoj dužnosti“ utvrditi predujam poreza na dobit i predujam poreza na dohodak u iznosu od 0,00 kuna.
Ovom mjerom obuhvaćaju se zaduženja predujmova koja dospijevaju na naplatu do podnošenja prijave poreza na dohodak i poreza na dobit za 2020. godinu u 2021. godini.
Porezni obveznici koji su pogođeni potresom, a eventualno neće biti prepoznati kao takvi, mogu se bilo kojim načinom javiti Poreznoj upravi radi ostvarivanja navedene mjere.
Otpis zaduženja predujmova poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja i poreza na dobit poreznim obveznicima koji predaju zahtjev za nadoknadu iznosa plaćenih fiksnih troškova poslovanja
Porezna uprava će bez zahtjeva poreznih obveznika izvršiti otpis zaduženja predujmova poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja i poreza na dobit za prosinac 2020.  i siječanj 2021. godine onim poreznim obveznicima kojima će biti odobren zahtjev za nadoknadu iznosa plaćenih fiksnih troškova poslovanja. Budući da porezni obveznici mogu do 15. veljače 2021. predavati zahtjeve za nadoknadu iznosa plaćenih fiksnih troškova poslovanja, otpis zaduženja Porezna uprava će izvršiti nakon obrade zahtjeva.
Ovisno o daljnjim odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Porezna uprava će objavljivati daljnje informacije na svojoj mrežnoj stranici.

​​

Komentari su zatvoreni