Održana konstituirajuća Skupština Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko

0

PETRINJA – Temeljem Odluka Skupština Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog (u čijem sastavu je i Gvozd) održana je Konstituirajuća sjednica zajedničkog Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko.

Na sjednici su jednoglasno izabrani predsjednik Ivan Solomun (UO Petrinja) i tri potpredsjednika: Vlado Babić (UO Glina), Ivica Kuzmić (UO Topusko) i Snježana Prpić (UO Petrinja), te Upravni odbor (Enver Morina – Ceh proizvoda i usluga, Vladimir Miletić – Ceh trgovine, Stjepan Panežić – Ceh prijevoznika, Gordana Petrlić – Ceh frizera, Mario Štifan – Ceh ugostitelja i Anto Tadić – Ceh građevine) i Nadzorni odbor (Dario Supan, Ljiljana Strmečki i Hazim Koštić).

Udruženje ukupno broji 399 obrtnika od čega 287 u Petrinji, 64 u Glini i 48 u Topuskom (Gvozdu), dok Skupština broji 27 članova: Lidija Ivanović, Danijel Jagić, Marko Jeleč, Želimir Krmpotić, Katica Kudlek, Nikolina Kukolić Vinković, Miroslav Malekinušić, Tomislav Matanović, Draško Matić, Vladimir Miletić, Igor Milošić, Enver Morina, Andreja Mrmić Validžija, Stjepan Panežić, Gordana Petrlić, Snježana Prpić, Franja Selgrad, Mario Štifan, Ivana Šustić, Igor Žilić (svi UO Petrinja), Borislav Božurić, Katica Kaurić, Željko Novosel, Ivana Radić (svi UO Glina), Ramiz Elezaj, Ivan Kovačević i Željko Skrbin (svi UO Topusko).

Također prihvaćeni su Statut novog udruženja i Poslovnik o radu Skupštine, te zajednički financijski plan u iznosu 105 tisuća kuna.  Izabrano je i sedam članova novonastalog udruženja obrtnika koji će biti predstavnici u sazivu Skupštine Obrtničke komore SMŽ. To su:  (Marko Jeleč, Želimir Krmpotić, Vladimir Miletić, Ivan Solomun, Igor Žilić, Željko Skrbin i Vlado Babić).

Razlog zbog čega je došlo do spajanja ova tri udruženja članovima je pojasnio novoizabrani predsjednik Ivan Solomun: „Vidite i sami da je iznos komorskog doprinosa smanjen i nema mogućnosti da se sami financiramo”. Spajanjem ova tri udruženja osigurati će se sredstva za financiranje plaće tajnika bez koga sustav ne može funkcionirati. Probati će se zajedničkim proračunskim sredstvima osigurati da svatko od članova dobije bar minimalnu savjetodavnu stručnu pomoć. Predsjednik Solomun istaknuo je veliko zadovoljstvo realiziranim i naglasio je da je put bio težak uz mnogo pravnih i provedbenih prepreka.

Na kraju, u raspravi, predloženo je organiziranje „Dana otvorenih vrata” kako bi i na taj način građanima izravno prezentirali svoje djelatnosti, a izradit će i popis svih obrtnika. Također je predloženo i organiziranje nagradne igre temeljem izdanih računa za usluge u kojoj bi nagrađivali sami obrtnici, kao i postavljanje informativnih tabli označavanjem obrta.

 

foto: portal53

 

Komentari su zatvoreni