Obrtnički sajam & street food festival

0

Udruženje obrtnika Sisak organiziralo je manifestaciju Obrtnički sajam & street food festival koja je 27. travnja održana u pješačkoj zoni grada Siska.

Predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić podsjetila je kako su Obrtnički sajam i kulinarska manifestacija prvi puta organizirani prošle godine u sklopu promocije monografije „180 godina organiziranog obrtništva u Sisku“, a kako su se događanja pokazala vrlo zanimljivima i uspješnima, odlučeno je da će ih organizirati i ove godine. Iako je ove je godine nevrijeme malo poremetilo planove, primarni cilj je ispunjen. Naime, cilj je manifestacije promocija obrtništva i vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga, promocija gastronomske ponude i autohtonih jela iz svih regija Hrvatske te obogaćivanje turističke i kulturne ponude grada Siska.

Podršku je obrtnicima došla dati i hrvatska zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir koja je čestitala obrtnicima na ovoj manifestaciji.

U kulinarskom dijelu projekta sudjelovalo je 20-tak predstavnika udruženja obrtnika iz čitave Hrvatske koji su pripremom svojih lokalnih specijaliteta promovirali kulinarsku baštinu karakterističnu za kraj iz kojeg dolaze. Ove godine čitav projekt imao je i humanitarni karakter. Naime, Ceh frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Sisak proveo je humanitarnu akciju za Udrugu za terapijsko i rekreacijsko jahanje Kas iz Siska, koja provodi program terapijskog jahanja za osobe s različitim oblicima invaliditeta. Manifestaciju je pratio bogat dnevni kulturno-zabavni program te koncert Opće opasnosti u večernjim satima.

Komentari su zatvoreni