Na 7. međunarodnoj gastro izložbi, koju su HOK – Obrtnička komora Varaždinske županije te Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin priredili 24. listopada u varaždinskom hotelu Turist, nastupilo je čak pedesetak izlagača, uglavnom ugostitelja, vinara i turističkih djelatnika, koji su pokazali najbolje od svoje ponude, kao što su pršut od konjetine, dimljeni šaran u špeku, lungič sa čvarcima, dagnje koje su se pripremale uživo… Za gastronomskom ponudom nije zaostala ni enološka, budući da je nastupilo nekoliko poznatih vinara, kao što su Kopjar, Tomšić, Najman, Pungračič…Obrtničku komoru Sisačko – moslavačke županije dostojno su zastupali vinari udruge vinara „Moslavačka vinska cesta“, proizvodnja mesa i mesnih prerađevina „Promes – Cvanciger“, te restorani „Cocktail“ i „Stari grad“.
Zahvalivši se na odzivu, a posebno uloženom trudu i kreativnosti domaćim ugostiteljima, vinarima i turističkim djelatnicima, kao i gostima iz Slovenije, BiH te Sisačko-moslavačke županije i Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak ukazao je da je da se ovakvim manifestacijama želi pridonijeti razmjeni iskustava te obogatiti turistička ponuda jer je turizam veliki i još uvijek nedovoljno iskorišteni potencijal, posebno u kontinentalnom dijelu Hrvatske.