In memoriam gospodin Mihovil Babić

0

U petak, 17.04.2020. preminuo je u Novskoj  gosp. Mihovil Babić,  prvi predsjednik Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije nakon obnoviteljske sjednice Skupštine 1994. godine.

Gosp. Mihovil Babić od 1967. godine bio je vlasnik Restorana „BABIĆ“ iz Novske i gotovo niti jedna godina njegovog obrtničkog staža nije prošla bez brojnih aktivnosti u organima i tijelima Udruženja obrtnika Novska,  Obrtničke komore SMŽ i Hrvatske obrtničke komore.

Od 1968. godine bio je  član je Upravnog odbora Samostalnih zanatlija Novska te je inicijator izgradnje Doma obrtnika u Novskoj.

  1. godine jedan je od osnivača Zanatske štedno-kreditne zadruge Novska, osnivač je Turističke zajednice grada Novske i njen predsjednik u dva mandata, član Turističkog vijeća Sisačko-moslavačke županije i grada Novske.

U dva mandata bio je član Skupštine zajednice invalidsko-mirovinskog osiguranja obrtnika i autoprijevoznika te član Upravnog odbora Zanatsko-uslužne nabavno proizvodne zadruge Novska.

Ujedno je od 1990. godine bio član Skupštine saveza samostalnih privrednika te je dužnost obavljao u dva mandata.

Gosp. Babić obnašao je dužnost predsjednika Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije od 1996. – 2000. godine, u istom periodu bio je član Upravnog odbora HOK-a i član Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Za doprinos u organiziranju obrtnika i samoprijegornom radu u organima i tijelima HOK-a, gospodinu Mihovilu Babiću 1997. godine dodijeljena je Povelja HOK-a, a 2015. godine dobitnik je Priznanja za životno djelo Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije.

 

Komentari su zatvoreni