In memoriam – gospodin Krešimir Pavlić

0

U utorak, 15.09.2020. preminuo je u Sisku  gosp. Krešimir Pavlić.

Gospodin KREŠIMIR PAVLIĆ  rođen je 26.4.1959.  godine u Sisku gdje je završio gimnaziju, a potom se upisao na Građevinski fakultet u Zagrebu gdje je stekao zvanje inženjera građevinarstva.

Gospodin Krešimir Pavlić je  proizvodni obrt “SIPAK”, obrt za izradu i doradu predmeta iz plastičnih masa, otvorio  davne 1991. godine.

Uz naporan obrtnički posao, g. Pavlić aktivno se uključio u rad obrtničkih asocijacija te je u pet mandata ukupno član Upravnog odbora Udruženja obrtnika Sisak. Bio je i član Upravnog  odbora Društva obrtnika Sisak – udruge građana osnovane u svrhu očuvanja obrtničke kulturne i materijalne baštine obrtništva – gdje je od 2012. godine u ulozi člana Nadzornog odbora. Obnašao je dužnost člana Skupštine Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije te člana Komisije za izbor i imenovanje članova tijela Udruženja obrtnika Sisak. Usprkos podmukle bolesti s kojom se borio prethodnih nekoliko godina G. Pavlić redovno se odazivao na sve manifestacije, inicijative i humanitarne akcije Udruženja i Društva  obrtnika Sisak, pružajući neprocjenjivu podršku svojim djelima, angažmanom, sudjelovanjem.

 

Za uložen trud, točnost, korektnost i pedantnost u obnašanju dužnosti u organima i tijelima komorskog sustava te doprinos afirmaciji obrtništva, g. Pavliću je 2007. dodijeljeno Priznanje za organizacijski rad. Točno deset godina kasnije, s istim odlikama, a koje su se godinama samo nadograđivale, na prijedlog Udruženja obrtnika Sisak, Obrtnička komora Sisačko – moslavačke županije dodjeljuje mu  posebno priznanje za doprinos razvoju organiziranog obrtništva i očuvanje digniteta obrtničkih asocijacija, a godinu dana kasnije zasluženo mu se dodjeljuje Priznanje za životno djelo OK SMŽ.

 

 

Komentari su zatvoreni