DOJMOVI SA 4. STREET FOOD FESTIVALA U SISKU

0

Brojni Siščani i njihovi gosti posjetili su danas Street Food Festival koji se održava u Sisku na pješačkoj zoni. Festival su i ove godine uspješno organizirali Sisačko-moslavačka županija, Turistička zajednica SMŽ i Obrtnička komora Sisačko – moslavačka županije

Posna juha, juha od buče, varivo od kisele repe, krpice sa zeljem, vanjkuši sa špekom, krvavice sa zeljem, trganci s vrhnjem, bijeli žganci s prepečenim vrhnjem, posavski lonac, kukuruzna bazlamača, šufnudle tradicijska su jela Banovine, Moslavine i Posavine, a neka od njih mogla su se kušati i na današnjem Festivalu.

Osim što je predstavljena eno i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, posjetitelji su imali priliku degustirati autohtona jela iz raznih krajeva Hrvatske, jer su gosti na Festivalu bili obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske.

U sklopu Street Food Festivala održan je i Obrtnički sajam, a na štandovima obrtnika mogli su se kupiti razni proizvodi, od suvenira, igračaka, rukotvorina do meda, bučinog ulja i ostalih proizvoda. Nisu izostavljeni ni najmlađi za koje je organiziran zanimljiv dječji program. U večernjim satima održan je koncert Lidije Bačić.

Sponzori manifestacije bili su INA d.d. i Euroherc osiguranje d.d.

Komentari su zatvoreni