Radionica na temu porezne reforme, poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje te razvoja poduzetništva u gradu Petrinji

0

U prostorijama Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, dana 29. studenog 2017. godine, održana je radionica na temu porezne reforme, poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje te razvoja poduzetništva u gradu Petrinji. Gđa. Snježana Prpić, potpredsjednica Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko govorila je o poreznoj reformi iz 10 mjeseca 2016. godine, koja je stupila na snagu u 2017. godini, a poseban naglasak stavila je na novine koje stupaju na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Kao predstavnik grada Petrinje, okupljenima se obratila gđa. Kata Rupčić te dala upute kako se prijaviti na projekte vezane uz razvoj poduzetništva, čija bi provedba dovela do jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti obrtnika na području grada Petrinje. Ukupno raspoloživ iznos bespovratnih sredstava je 21.250.000,00 kuna, a maksimalan intenzitet potpore koji se može dodijeliti iznosi  35-85%.

Voditelj ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Petrinji, gosp. Ivica Kardaš približio je obrtnicima mjere aktivne politike zapošljavanja, odnosno potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje. Objasnio je prisutnima na koji način mogu ostvariti poticaje te naveo još niz poticaja u sklopu programa ´Od mjere do karijere´.

20171129_190356

Na kraju, potpredsjednica Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko gđa. Snježana Prpić podsjeća okupljene da Hrvatska obrtnička komora putem projekta HOK Zajednička nabava nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju značaje uštede u poslovanju.

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com