Prezentacija strategije razvoja brenda škrlet – OK SMŽ jedan od partnera

0

Zamjenik župana Roman Rosavec je u utorak, 31. listopada 2017. godine, u Šumećanima (Ivanić-Grad) na Seoskom turizmu Kezele nazočio prezentaciji projekta „Strategija razvoja brenda škrlet“. Organizator prezentacije bila je Udruga PO škrlet, koja okuplja najznačajnije moslavačke vinare, mahom obrtnike. Cilj strategije je kvalitetnije pozicioniranje škrleta na tržištu, što bi imalo brojne pozitivne učinke , kako na vinare, tako i na lokalnu zajednicu.Kako bi uspjela provesti strategiju u planiranom roku (2018.-2019. godine) udruzi je neophodna podrška lokalne i regionalne samouprave, koju su ovom prezentacijom pokušali osigurati.

            Podsjećamo, vinari u Moslavini okupljeni u Udruzi vinograda i voćara Lujo Miklaužić Kutina su prije 20 godina započeli projekt oživljavanja i revitalizacije ove zaboravljene sorte pokretanjem Izložbe izvornih sorti MoslaVINA te su prije 14 godina pokrenuli projekt klonske selekcije Škrleta. Klonska selekcija Škrleta je na završetku i u tom projektu su postavljeni standardi za Škrlet odnjegovan u Moslavini pa se tako danas govori o Škrletu kao autohtonoj sorti Moslavine.

Partneri u projektu brandiranja Škrleta, potpisnici ovog Sporazuma su Udruga Moslavačka vinska cesta, Sisačko-moslavačka županija, gradovi Kutina, Petrinja, Sisak, Glina, Hrvatska Kostajnica, Općina Popovača, Udruženje obrtnika Kutina, Udruženje obrtnika Kutina, Hrvatska gospodarska komora Sisak te Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije kao jedna od začetnika ideje o brendiranju. Predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, g. Adolf Cvanciger i sam vinar je također bio jedan od aktivnih sudionika  skupa.
Zamjenik župana Roman Rosavec predstavio je nazočnima aktivnosti Sisačko-moslavačke županije, kojima se već godinama promovira škrlet, poput klonske selekcije, te manifestacija Županov pehar i Voloderska jesen.

skrlet00002skrlet00003skrlet00007ŠKRLET BRENDIRANJE

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com