HGK Sisak – prezentacija „Strategija uvođenje eura u Republiku Hrvatsku“

0

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom organizira ciklus prezentacija na temu Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj, pri čemu će se poseban osvrt dati na koristi i troškove uvođenja eura na gospodarstvo.

Prezentacija „Strategija uvođenje eura u Republiku Hrvatsku“ i o njen utjecaj na gospodarstvo biti će  održana i u Sisku

 

  1. veljače 2018. godine s početkom u 11,00 sati.

u HGK Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16.

 

Prezentaciju će održati Viceguverner HNB mr. sc. Vedran Šošić

Cilj prezentacija je naglasiti razloge uvođenja eura, odnosno koristi i troškove tog uvođenja, objasniti postupak te potrebne aktivnosti Vlade RH i HNB-a u razdoblju pripreme i nakon uvođenja eura.

Prema ocjenama HNB-a koristi uvođenja veće su od troškova, Sto se odnosi i na poslovanje gospodarskih subjekata. Najveće koristi za gospodarstvo trebale bi biti uklanjanje valutnog rizika u poslovanju, smanjenje troškova zaduživanja, smanjenje transakcijskih troškova te povećanje međunarodne razmjene i ulaganja. lstodobno se većina troškova uvođenja eura odnosi na institucionalne troškove, dok bi najveći troškovi za gospodarstvo trebali biti oni koji se odnose na prilagodbe u gotovinskom poslovanju i platnom prometu, odnosno na pravne, računovodstvene i informatičke pripreme za uvođenje eura.

Više o tome: poziv i prijava

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com