Poslovni uzlet Sisačko-moslavačke županije

0

Sudjelovanje Predsjednika OK SMŽ na panel diskusiji

“Poslovni uzlet Sisačko-moslavačke županije”  29.9.2017. godine u HGK – Županijskoj komori Sisak. Manifestaciju je otvorio Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika te Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije.

Održana je panel diskusija na temu razvoja poduzetništva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji na kojoj je sudjelovala djelatnica Razvojne agencije SI-MO-RA, Andreja Šeperac, voditeljica odjela za projekta EU. Ostali panelisti bili su: Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore SMŽ, Boris Mesarić, predsjednik Županijske komore Sisak i Marijan Belošević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Europske

Iako postoje pozitivni primjeri, istovremeno su u poslovanju poduzetnika i obrtnika prisutni i veliki problemi, upozorio je Predsjednik Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije Adolf Cvanciger. „Zapošljavamo samo 2,5 osobe po obrtu. Pri povećanju kapaciteta radnih mjesta za koje je nužno do novca doći putem kredita poduzetnici i obrtnici se susreću s problemom procjene nekretnina koje na ovom području imaju 30 posto manju vrijednost u odnosu na druge dijelove zemlje. Po tom pitanju, kao i subvencioniranju kamata za kredite, te ostalim za gospodarstvo ključnim temama važno je apelirati na lokalne samouprave da postignu dogovor“, istaknuo je.

Upozorio je i na značajan problem u obrazovanju, odnosno na nedostatak adekvatnog kadra. „Ove je godine pri upisu u srednje škole bilo dostupno 1700 mjesta u prvim razredima, a na kraju je popunjeno njih 1200, od čega samo 30 posto odlazi na strukovna zanimanja. Uz to su obrazovni programi neusklađeni s razvijenim tržištima, pa bi trebalo početi osluškivati bilo gospodarstva i u skladu s time ih i poboljšavati“, dodao je Cvanciger.

Nakon panel diskusije, na programu su korisne edukacije.
“Kako uspješno poslovati i kad niste u uredu?” mogli ste saznati na edukaciji CLOUD USLUGE-URED U OBLAKU.
Na interaktivnoj radionici “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU” predstavljeni su osnove i pravila EU fondova, koji projekti se financiraju i koji su aktualni natječaji.

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com