Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije na manifestaciji „Zeleno-Plavo“ u Požegi

0

Obrtnička komora Sisačko – moslavačke županije zajedno sa predstavnicima Udruženja obrtnika Sisak, Petrinja, Glina i Topusko (njih 25) sudjelovala je 20. i 21. siječnja ove godine na tradicionalnoj manifestaciji „Zeleno-plavo“ koja je održana u Požegi povodom Vincelova.

Manifestacija je 10. jubilarni put održana u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požege te Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, a pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, a cilj joj je unaprijediti i promovirati komplementarne mogućnosti turističke ponude obalnog i kontinentalnog područja Hrvatske. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatske obrtničke komora, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

26814815_1383222718448904_698081823341186904_n

Manifestacija je prethodio Obrtnički forum u Gradskoj vijećnici kojemu je domaćin bio gradonačelnik Vedran Neferović. Sastanku je prisustvovao i izaslanik predsjednice RH i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore te brojni drugi, a razgovaralo se o značaju i mogućnostima poslovnog i interesnog povezivanja, novim znanjima i povećanju konkurentnosti te budućim planovima i projektima. Jedna od tema na Obrtničkom forumu je bila i kako zajednički, i uz potporu nadležnih ministarstva, unaprijediti gospodarsku povezanost „zelene“ i „plave“ Hrvatske te kako spriječiti rad na crno, ulagati u obrazovanje i poticati razvoj poduzetništva i obrtništva.

Okupio se veliki broj sudionika iz iz 13 županija i 25 gradova koji su predstavili su svoju eno-gastro i turističku ponudu.

Obrtnička komora SMŽ i udruženja obrtnika Sisak i Petrinja, Glina i Topusko svojim nastupom promovirali su tradicionalnu ponudu hrane i vina , odnosno za građane Požege i posjetitelje iz drugih krajeva pripremljeni su specijaliteti spravljeni od riječne ribe, a prisutni su imali ugodnu prigodu kušati autohtona vina i pjenušac Moslavačkog kraja.

Poruka požeško-slavonskog župana je bila jasna  i naglašavala je: „ kako ništa ne može spriječiti da se sastanu dobri ljudi i prijatelji, da porazgovaraju i razmijene iskustva“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_4742

 

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com