Obrtnici upoznati s Uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

0

Obrtnička komora Sisačko – moslavačke županije u suradnji sa Obrtničkom komorom Zagreb 06. srpnja organizirala je seminar „GDPR –Primjena opće uredbe o zaštiti podataka“. Predavačica je sve zainteresirane obrtnike upoznala sa zakonskim okvirom koji propisuje obveze za sve obrte koji prikupljaju i koriste osobne podatke u poslovanju.

Osobni podaci su svi podaci koji nisu javno dostupni kroz razne javne registre, podaci koji nisu objavljeni kao javni podaci na web stranicama. Svaki obrtnik koristi određene osobne podatke o zaposlenicima, kupcima i dobavljačima, a isti su predmet zaštite, čuvanja, raspolaganja, korištenja i brisanja.
Na seminaru je bilo prisutno dvadeseta obrtnika, koji su mogli postavljati pitanja tijekom trosatne prezentacije kako ustrojiti Pravilnike, evidencije osobnih podataka, protokole za čuvanje i brisanje osobnih podataka.

Predavačica je istaknula  kako su predviđene i visoke kazne za one koji ne osiguraju predviđene alate zaštite osobnih podataka kojima raspolažu (2% i 4% ukupnog godišnjeg prihoda ovisno o vrsti i načinu odnosno posljedicama povrede zakona).

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com