Obrtnici UO Petrinja, Glina i Topusko na 10. vukovarskom etno sajmu

0

Obrtnici, članovi Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog putuju u Vukovar gdje će od 29. rujna do 1. listopada sudjelovati na 10. vukovarskom etno sajmu.

Sajam je to tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta te proizvođača hrane i pića na kojem proizvode i usluge, uz bogat kulturno-umjetnički program, izlažu proizvođači s područja cijele Hrvatske. Sajam je izložbeno – prodajnog karaktera, a održava se svake godine početkom listopada.

„Dani obrtništva u Vukovaru okupljaju velik broj obrtnika iz cijele Hrvatske. Tako smo i mi iz Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko koje teritorijalno pokriva i obrtnike iz grada Hrvatske Kostajnice s pripadajućim općinama, odlučili ove godine sudjelovati na tom velikom događaju. Sa skromnim financijskim sredstvima, uglavnom iz vlastitih izvora, odlučili smo sudjelovati na gastro – štandu te pripremati tradicionalne specijalitete s našeg područja. Veselimo se što ćemo se družiti s obrtnicima iz cijele Hrvatske, razmijeniti iskustva, a možda ostvariti i poslovnu suradnju“, rekao je Ivan Solomun, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko koji ističe kako je ovaj posjet namijenjen obnovi Vukovarskog vodotornja.

Osim posjeta sajmu u Vukovaru gdje će u što boljem svjetlu nastojati predstaviti naše područje, Udruženje obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog i samo priprema obrtnički sajam koji će u Petrinji organizirati 19. studenog. Lani su takav sajam održali prvi put, a kao i prošle godine, i ove će uz sajam biti organizirana akcija humanitarnog šišanja.

Potpredsjednica Udruženja Ljiljana Strmečki obrtnicima je poručila kako se predstavljanje na sajmovima isplati, što, kako kaže, zna iz vlastitog iskustva. Ona je na prošlogodišnjem Sajmu obrtnika u Petrinji upoznala predstavnike HKUD-a Mošćenica koji su vidjevši njezin rad, naručili 26 narodnih nošnji za članove svoje Dječje skupine.

Komentari su zatvoreni

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com